2 Eylül 2011 Cuma

Elma Reçeli


Elma dilimleyicisi ile dilimlenen elmaları soymak ve eşit küplere bölmek çok kolaymış, mutlaka tavsiye ederim.
Malzemeler:
* 4 adet elma – 500 gr
*2 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
* 1 diş karanfil
* 1 adet çubuk tarçın
* 1 yemek kaşığı limon suyu

 Yapılışı:
*Şeker ve suyu tencereye alarak şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın.
*Şeker eriyince kısık ateşte kaynamaya bırakın ve elmaların kabuklarını soyarak dilimleyin.
*Şerbet kıvamı koyulaşınca karanfil, tarçın ve elmaları ekleyin.
*1-2 kez karıştırıp kısık ateşte elmalar şeffaflaşıncaya kadar pişirin.
*Elmaların renkleri değişip şerbet koyulaşınca limon suyunu ekleyerek karıştırın ve 1 dakika daha kaynatın.
*Hazırladığınız reçeli kavanoza alın ve ağzını sıkıca kapatın. Kahvaltıda ve tatlılarla servis yapın.
Not:  Bu tarifi çok beğendim. Sürekli yapacağım tarifler arasına girdi…Şiddetle tavsiye edilir.
Not: Reçel yaparken ilk önce meyveleri kesersin. Üstüne ne kadar şeker atılcaksa atılır. O zaten suyunu bırakır. Ocakta haşlarken daha da suyunu bırakır. Su dökmeye gerek yok!!!
Ayva reçelinin daha koyu olması için için 1-2 tane çekirdeğinden atılır.
Kayısıyı soy. Ortadan 2ye ayır. Şekerini at. Kaynat. Kavanoza koyarken içinden çıkardığın tohumu da at mis gibi koksun.
                                                        Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...