Elma dilimleyicisi ile dilimlenen elmaları soymak ve eşit küplere bölmek çok kolaymış, mutlaka tavsiye ederim.
Malzemeler:
* 4 adet elma – 500 gr
*2 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
* 1 diş karanfil
* 1 adet çubuk tarçın
* 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
*Şeker ve suyu tencereye alarak şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın.
*Şeker eriyince kısık ateşte kaynamaya bırakın ve elmaların kabuklarını soyarak dilimleyin.
*Şerbet kıvamı koyulaşınca karanfil, tarçın ve elmaları ekleyin.
*1-2 kez karıştırıp kısık ateşte elmalar şeffaflaşıncaya kadar pişirin.
*Elmaların renkleri değişip şerbet koyulaşınca limon suyunu ekleyerek karıştırın ve 1 dakika daha kaynatın.
*Hazırladığınız reçeli kavanoza alın ve ağzını sıkıca kapatın. Kahvaltıda ve tatlılarla servis yapın.
Not: Bu tarifi çok beğendim. Sürekli yapacağım tarifler arasına girdi…Şiddetle tavsiye edilir.
Not: Reçel yaparken ilk önce meyveleri kesersin. Üstüne ne kadar şeker atılcaksa atılır. O zaten suyunu bırakır. Ocakta haşlarken daha da suyunu bırakır. Su dökmeye gerek yok!!!
Ayva reçelinin daha koyu olması için için 1-2 tane çekirdeğinden atılır.
Kayısıyı soy. Ortadan 2ye ayır. Şekerini at. Kaynat. Kavanoza koyarken içinden çıkardığın tohumu da at mis gibi koksun.
Afiyet Olsun.


Paylaş
Facebook
Twitter
Linkedin
Delicous
Digg
Yahoo
Google
Live Space
MySpace
Technorati
Stumble
Yorum Gönder