9 Eylül 2011 Cuma

Havuçlu & Tarçınlı Kek


Malzemeler:
 *3 adet yumurta
 *1 adet büyük boy havuç
 *1 su bardağı toz şeker
 *1 paket şekerli vanilin
 *1 yemek kaşığı tarçın
 *1 paket kabartma tozu
 *1 su bardağı yoğurt
 *2,5 – 3 su bardağı un
 *1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
*Havucu soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
*Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın.
*Daha sonra sırasıyla vanilin, sıvıyağ, yoğurt, un, kabartma tozunu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
*Karışım kıvama gelince havuç ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devem edin.
*180 derece öncede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından almadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın ve soğumaya bırakın.


                                                    Afiyet Olsun
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...