5 Eylül 2011 Pazartesi

Peynirli Patates Topları


Malzemeler:
 *4 yemek kaşığı labne
* 2 adet orta boy patates
* 2-3 sap yeşil soğan
* Dereotu
 *Tuz
 Renklendirmek için:
* Kırmızı pul biber
* Kuru nane

 Yapılışı:
*Patatesleri yıkayın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız patatesleri soyup derin bir kapa alın.
*Patateslere labneyi ve istediğiniz miktarda tuzu ekleyerek pütür kalmayacak şekilde ezin.
*Dereotu ve taze soğanı ince ince kıyarak ezdiğiniz patateslere ekleyin. Labne, patates ve yeşilliklerin iyice karışmasını sağlayın.
*15-20 dakika buzdolabında dinlendirdiğiniz püreden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak kırmızıbibere ve naneye bulayın. Soğuk servis edin.
Not: Tavsiye edilir. Hem yapması kolay hem de değişik duruyor..:)

                                                                                                      Afiyet Olsun.


Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...