16 Eylül 2011 Cuma

Mozaik Pasta

Malzemeler:
 *3 Paket Pötibör yada Burçak Bisküvi
 *125 Gr. Margarin (Yarım Paket)
 *1Su Bardağı Süt
 *4 Yemek Kaşığı Kakao
 *150 gr. bitter çikolata-2 paket kadar
 *İsteğe göre ceviz yada fındık

 Yapılışı:
 *Teflon bir tencere yada sosluk içinde margarini eritin, sütü ve kakaoyu ekleyerek karıştırarak kaynatın.
 *Kaynayan süte ince ince kırdığınız yada kıydığınız çikolataları ekleyin ve ocaktan alın.
 *Çikolatalar yumuşayınca biraz daha karıştırarak ılınmaya bırakın. Ara sıra karıştırarak çikolatanın hafiften yoğunlaşmasını sağlayın.
 *Geniş bir karıştırma kabına bisküvileri kırın ve çikolatalı sosu bisküvilerin üzerine dökün. Tüm sosu bisküvi ile karıştırın. (yoksa alt tarafa çikolata sosu etki etmez!)
 *Varsa kalıbınıza yoksa mutfak tezgahınıza streç filmi serin ve bisküvili karışımınızı setreçin üzerine dökün.
 *Sonrasında pastanın üzerinde folyo ile kaplayarak derin dondurunuza yerleştirin.
 *1-2 saat dinlendirdikten sonra çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
                                                       Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...