Malzemeler;
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı tozşeker
*1 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
*1 paket kabartma tozu
*1,5-2 bardak un
Yapılışı;
*Bir kapta yumurta ve toz şekeri 7 dakika karıştırın.
*Süt, sıvıyağ, portakal suyu ve kabuğunun rendesini ilave edip 3-4 dakika daha karıştırın.
*Un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin.
*Daha sonra kek kalıplarına boşaltın.
*Önceden ısınan fırında 20 dakika pişirin.
Not: Hafif ve aynı zamanda çok fazla hamur işi yemek istemeyenler için ideal bir tarif.
Afiyet Olsun.


Paylaş
Facebook
Twitter
Linkedin
Delicous
Digg
Yahoo
Google
Live Space
MySpace
Technorati
Stumble
Yorum Gönder