24 Ekim 2011 Pazartesi

Limonlu Cheesecake


Malzemeler;
*25 adet pötibör bisküvisi
*400 gram krem peynir
*3 adet yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 su bardağı tozşeker
*Yarım paket margarin
*Yarım limon kabuğu rendesi
*Limonlu jöle

Yapılışı;
*Bisküvileri, iyice ufaladıktan sonra ya da un haline getirdikten sonra, erittiğimiz margarin ile karıştıralım.
*Kelepçeli kabımıza elimizle bastırarak yerleştirelim.
*10-15 dakika kadar fırınladıktan sonra, fırından çıkaralım.
*Başka bir kapta; peyniri, yumurtaları, tozşekeri, sütü ve limon kabuğu rendesini çırparak karıştıralım.
*Bu karışımı, çıkarttığımız tepsinin üstüne döküp, yayalım. Tekrar fırına atıp, üstü hafif kızarıncaya kadar fırınlayalım.
*Üstüne limonla jölemizi 1 bardak sıcak suyla karıştırıp (üstünden taşmayacak kadar) döküyoruz.
*Dolapta soğuduktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz.
Not: İkinci en beğendiğim cheesecake tarifini de böylece bulmuş oldum ;)
                                                                                      Afiyet Olsun.



 
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...