17 Ekim 2011 Pazartesi

Etimek Tatlısı

Malzemeler;
*1 paket etimek
*1 bardak toz şeker
*1 çorba kaşığı un
*1 paket puding

Yapılışı;
*2 bardak su ve şeker orta ateşte şeker eriyinceye kadar ısıtılır.
*Etimekler borcamın içine yerleştirilir.
*Karışım etimekler ıslanacak şekilde üstüne dökülür.
*Puding arkasındaki tarife bakılarak hazırlanır. Koyulaşması için 1 çorba kaşığı un eklenir.
*Biraz soğuyunca etimeğin üstüne dökülür.
*Üstüne fındık, ceviz yada Hindistan cevizi konulur.
*1-2 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.
Not: Puding pürüzsüz olsun derseniz; soğutup mikserle çırptıktan sonra üstüne dökebilirsiniz de.
                                                                                        Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...