Malzemeler; (1 litre için)
* 200 gr lohusa şekeri
* 1 bardak toz şeker
* 5 adet çubuk tarçın
* 4 tane karanfil
Süslemek için;
Ceviz (toz halinde)
Yapılışı;
*Lohusa şekerleri bir tencerenin içine yerleştirilir. Ardından şeker, tarçın ve karanfil sırasıyla konur. Üstüne 1 litre su eklenir. (Eğer çabuk olmasını istiyorsanız sıcak su da koyabilirsiniz.)
*Ocakta bir kaşıkla karıştırarak pişirilir. Yaklaşık 10 -15 dakika sürer.
*Piştikten sonra 20 dakika dışarda bekletilir. ( Yazsa buzdolabında 20 dakika daha bekletildikten sonra servis edilir.)
*Süzüldükten sonra arzu edilen bir bardakta süslenerek servis edilir.
Not: Genellikle bayramlarda, doğumlardan hemen sonra servis edilir.
Hazır satılanlar genellikle lohusa şekeri yerine kırmızı gıda boyası ile yapılır.
Afiyet Olsun.

Paylaş
Facebook
Twitter
Linkedin
Delicous
Digg
Yahoo
Google
Live Space
MySpace
Technorati
Stumble
Yorum Gönder