29 Nisan 2011 Cuma

Lohusa Şerbeti


Malzemeler; (1 litre için)

* 200 gr lohusa şekeri

* 1 bardak toz şeker

* 5 adet çubuk tarçın

* 4 tane karanfil

Süslemek için;

Ceviz (toz halinde)


Yapılışı;

*Lohusa şekerleri bir tencerenin içine yerleştirilir. Ardından şeker, tarçın ve karanfil sırasıyla konur. Üstüne 1 litre su eklenir. (Eğer çabuk olmasını istiyorsanız sıcak su da koyabilirsiniz.)

*Ocakta bir kaşıkla karıştırarak pişirilir. Yaklaşık 10 -15 dakika sürer.

*Piştikten sonra 20 dakika dışarda bekletilir. ( Yazsa buzdolabında 20 dakika daha bekletildikten sonra servis edilir.)

*Süzüldükten sonra arzu edilen bir bardakta süslenerek servis edilir.

Not: Genellikle bayramlarda, doğumlardan hemen sonra servis edilir.

       Hazır satılanlar genellikle lohusa şekeri yerine kırmızı gıda boyası ile yapılır.

                                                           Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...