2 Mayıs 2011 Pazartesi

Elmalı Kranfilli Ihlamur


Havalar soğuduğunda ya da hasta olduğumuzda içimizi ısıtacak bir çay...
Malzemeler:
* 3 adet küçük elma
* 1 adet çubuk tarçın
* 6 diş karanfil
* 1 avuç ıhlamur
Yapılışı:
* Elmaları yıkayıp 4 parçaya bölün, iç kısımlarına karanfil tanelerini saplayın.



* Küçük bir tencereye tarçın, karanfil ve elmaları koyup üzerine 4 su bardağı su ekleyerek kaynatın.

* Tenceredeki su kaynayınca altını kısarak 5 dakika kadar tıngırdatın. Elma, tarçın ve karanfiller iyice kokusunu verince ıhlamur poşetlerini suya atın.

* Tencereyi ocaktan alıp çayın 5 dakika demlenmesini bekleyin.

* Süzüp fincanlara aldığınız çayı bal ile tatlandırarak servis yapın.


                                                          Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...