30 Mayıs 2011 Pazartesi

Pişi


Malzemeler;

* 4 Su bardağı tam buğday unu

* 1 su bardağı yoğurt

* 2 yumurta

* 1 Çorba kaşığı yumuşak margarin

* 1 paket kabartma tozu

* Yarım limon

* 1 tatlı kaşığı tuz

* Sıvıyağ


Yapılışı;

* Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine yoğurdu ve yumuşak margarini alın.

* Limon suyunu kabartma tozunun üstüne sıkın. Karıştırma kabına alıp çırpma teliyle karıştırın.

* Tuzunu atıp karıştırın. Unu azar azar ilave edin. İyice yoğurun.

* Üzerini streç folyo ile kapatıp dinlenmeye bırakın.

* Dinlendikten sonra tezgaha alıp iyice açın.

* Yuvarlak kalıplarla ya da bardak ağzıyla yuvarlak parçalar kesin.

* Sıvıyağda kızartın.

* Tabağa alıp servis edin.

Not: Doğranmış domates, salatalık ve peynirle servis edebilirsiniz.

                                                                                     Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...