9 Mayıs 2011 Pazartesi

Yumurtalı Peynirli Bükme


Arkadaşımı ziyarete gittiğimde çok beğendiğim Uşak’a özgü bir yemek..

Malzemeler;

Hamur için;

* 2 yumurta

* 1 su bardağı yoğurt

* Yarım su bardağı yağ

* Aldığı kadar un

İçi İçin; (Bezelerinize göre değişir.)

* Yumurta

* Peynir rendesi


Yapılışı;

* Karıştırma kabına bütün malzemeler konur ve hamur yoğurulur.

* Ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır.

* Her biri oklava ile açılır.

* İçine 1 yumurta ve peynir rendesi konup hamur ikiye katlanır. Kenarları kapatılır ve pişirilir.

* Sıcak sıcak servis edilir.

                                                                                             Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...