18 Nisan 2011 Pazartesi

Kakaolu Kevyeni Kurabiyesi


(Ortadaki kakaolu kurabiyeler..)

Malzemeler;

İç Harcı:

* 100 gr margarin

* 1 adet yumurtanın sarısı

* 1 çay bardağı süt

* 2 yemek kaşığı kakao

* 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

* Aldığı kadar un

İç harcı;

* Yarım su bardağı toz şeker

* 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

* Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

* 2 çay kaşığı toz tarçın

* Yarım su bardağı süt


Yapılışı;

* İç harcını hazırlamak için iri çekilmiş ceviz içini derin bir kaba koyun.

* Üzerine yıkanıp sapları ayıklanmış kuru üzümleri, toz şeker ve tarçınla karıştırın.

* Son olarak sütü ilave edip tekrar karıştırın ve malzemelerin sütü çekmesi için en az 30 dakika bekleyin.

* Hamuru hazırlamak için; yumurta sarısı, pudra şekeri hafifçe ılık hale gelmiş sütü ve oda sıcaklığında yumuşamış margarini derin bir yoğurma kabına koyun. Unu ve kakaoyu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden biraz daha sert hamur elde edinceye kadar yoğurun.

* Hamuru 20 eşit parçaya bölüp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayıp oda sıcaklığında 30 dakikaya kadar bekletin.

* Hamur parçalarını hafifçe unlanmış mutfak tezgahının üzerinde ellerinizle ya da merdane yardımıyla 10-12 cm çapında açın.

* Üzerlerine yarımşar yemek kaşığı kadar cevizli malzemeden yayın ve uçlarında yukarı doğru kaldırıp bohça şekli verin. Boğum kısmına ellerinizle bastırıp yapıştırın.

* Hazırladığınız kurabiyeleri fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

* Kurabiyeleri 5 dakika önceden ısıtarak 175 dereceye ayarladığınız fırında 20-22 dakika kadar pişirip çıkarın.

* Soğuyunca servis edebilirsiniz.

                                                                                   Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...