Malzemeler:
*200 gr margarin
*1 su bardağı toz şeker (170 gr)
*2,5 su bardağı un (275 gr)
*1 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu (10gr)
*8 yemek kaşığı damla çikolata
Yapılışı:
*Margarini ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser kullanarak margarin ile şekeri pürüz kalmayacak ve krema gibi oluncaya kadar çırpın.
*Krema haline gelen karışıma 1 adet yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
*Yumurta tamamen karışınca unu, kabartma tozunu ve damla çikolatayı ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.
*Kurabiyeleri varsa dondurma kaşığı yoksa yemek kaşığı ile 3-4 santim aralıklarla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 165 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
*Fırından çıkan kukileri oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin ve servis yapın.
Not: Fırından alırken kurabiyelerin yumuşak çıkması gerekiyor. (Parmağınız ile bastırdığınızda yumuşak gelmeli)
(Kaynak:mutfaksırlari.com)
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder