9 Aralık 2011 Cuma

Lokumlu Hindistan Cevizli Kek

Malzemeler;
*3 yumurta
*1 Su bardağı toz şeker
*1 Su bardağı yoğurt
*1 Çay bardağı sıvıyağ
*2 Çorba kaşığı tereyağı
*1 Paket kabartma tozu
*1 Paket vanilya
*1 Su bardağı Hindistan cevizi
*10 Tane Lokum
*6-7 Çorba kaşığı un
Yapılışı;
*Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabında mikser yardımıyla iyice karıştırıyoruz.
*Ardından sıvıyağı, tereyağı, yoğurdu ve Hindistan cevizinin yarısını ilave ediyoruz.
*Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da ilave edip kıvamı tahin gibi oluncaya kadar karıştırıyoruz.
*Son olarak lokumları küçük küpler halinde doğrayıp kalan Hindistan cevizine buluyoruz.
*Kek karışımını yağlanmış yuvarlak kek kalıbına döküyoruz.
*Lokumları karışımın üzerine kalıba değmeyecek şekilde döküyoruz.
*Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirmeye başlıyoruz.
                                                                                               Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...