30 Aralık 2011 Cuma

Ispanaklı Börek



Malzemeler;

*1 Kilo söke un

*2 Çorba kaşığı sıvıyağ

*1 Tatlı kaşığı tuz

İç Hamuru;

*2 tane soğan

*750 gr ıspanak

*250 gr lor

*1 Demet maydanoz

*1 Demet dereotu

*Karabiber

 Üzeri İçin;

*Yumurta sarısı

*Çörek Otu


Yapılışı;

*Karıştırma kabına 1 kilo söke un alın.

*Unun ortasını açın.

*İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edin.

*Yavaş yavaş su ilave ederek hamuru yoğurun.

*Yoğurduktan sonra 5 parça bezeye ayırın.

*Sıvıyağ ile bezeler yağlanır. (Eğer zamanın varsa üzerine tülbent konulup bekletilir.)

*Her bir beze tek tek açılır. İçine harcı konulur. Rulo şeklinde yapılır. 2’ye bölünüp tepsiye dizilir.

*Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu ile süslenir.

*Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirilir.

Not: Tam anne böreği…Kesinlikle tavsiye edilir..

                                                                                               Afiyet Olsun.


Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...