13 Nisan 2012 Cuma

İçli Köfte


 
Malzemeler;

* 1 su bardağı ince bulgur

* 1 su bardağı un

* 1 yemek kaşığı biber salçası

* Tuz

İçi için;

* Yarım kilo kıyma

* 1 adet orta boy soğan

* 1 yemek kaşığı domates salçası

* 125 gram margarin

* Az miktarda tuz ve karabiber

* Ceviz (isteğe göre )


Yapılışı;

* Yağ eritilir, soğanlar atılıp pembeleştirilir. Kıyma ile kavrulur. Domates salçası, karabiber, tuz ve ceviz konulur. Bu karışım, buzlukta donmaya bırakılır.

* Derin bir tepside bulgur ayıklanıp çok az ılık su ilave edilerek yoğurulur. Azar azar un katılır. Tuz ve biber salçası da konulduktan sonra yoğurmaya devam edilir. Bulgur, ele yapışmamaya başlayınca yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlak şekil verilir.

* El, sürekli ıslatılarak kahve tabağı şekli verilen köftenin içine dondurulmuş içten 3-4 yemek kaşığı konularak yumurta biçimi verilir ve ağzı kapatılır.

* Kaynar suda haşlanıp, sıcak servis yapılır.

(Kaynak: Oktay Usta)

                                                                  Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...