2 Nisan 2012 Pazartesi

Un Helvası

Malzemeler;
* 125gr tereyağı
* 1,5 su bardağı süt
* 1 bardak buğday unu
* 1 bardak toz şeker
* 1 paket vanilya
Süslemek için;
*Ceviz ve tarçın

Yapılışı;
* Tavaya yağ konulur ve eritilir.
* Un ilave edilir. İlave edilirken mümkün olduğunca hızlı karıştır. Kavruldukça koku ve rengi değişir.
* Süt aynı bir kapta ılıtılır. (vanilya eklenebilir daha hoş kokması için) Süt yavaş yavaş ilave edilir. Edilirken dikkat edilmesi gerekir çünkü topaklanabilir.
* Bir yandan ezerken şeker ilave edilir.
* Tamamen toparlandığında altı kapatılır. 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edilir.
* Soğuyunca 2 kaşıkla şekil verilerek servis yapılır.
                                                                                         Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...