9 Nisan 2012 Pazartesi

İrmik Helvası


 
Malzemeler;

* 1,5 Su bardağı irmik

* 125 gr margarin

* 1 Su bardağı şeker

* 1 Su bardağı süt

* 1 Su bardağı su

Üzerine;

*Fındık, fıstık, ceviz


Yapılışı;

* Yağı çelik tencerede eritip, irmiği ilave edin. Hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.

* Su, süt, şeker ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp hafif suyunu çektirin.

* 15-20 dakika bekledikten sonra karıştırıp 2 çorba kaşığı şeker serpin.

* Tencerenin kapağını kapatarak demlendirin.

* Üzerini ceviz ile süsleyip servis edin.

                                                              Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...