27 Nisan 2012 Cuma

Kadayıf Tatlısı

 
Malzemeler;

* 250 gr tel kadayıf

* Ceviz (istenildiği kadar)

* Tereyağı

Şerbet;

* 1 litre su

* 1 litre tozşeker

* Yarım limon


Yapılışı;

* İlk önce şerbet hazırlanır(hamur olmaması için). Şerbetini hazırlarken tavaya su ve şeker konulur. Limonun suyu dökülür. (sıkılmış limonda hoş bir aroma vermesi açısından pişerken içinde bırakılabilir.)

* 20 dakika pişirilir. Şerbetin olduğunu anlamak için 20 cm yukarı kaldırılan kepçeden şerbet damla damla akmıyorsa olmuştur.)

* Kadayıflar öncelikle didik didik edilerek açılır.

* Servis yaparken ve tepsiye dizerken kolay olması açısından bıçakla ara ara kesin.

* Cevizleri toz veya parça halinde koyabilirsiniz. Ama ben merdane yardımıyla ezdim.

* Tereyağı tepsiye sürülür. Biraz iri tereyağı parçaları halinde kalabilirler.

* Tel kadayıfların yarısı yerleştirilir.

* Cevizler eşit bir şekilde yayılırlar.

* Üzeri tel kadayıf ile kapatılır.

* Önceden 200 derecede ayarlanmış fırında pişirilir. Üstü kızardıktan sonra başka bir tepsi ile alt üst yapılır. (diğer tepsiye de tereyağı sürülüyor tabi ki de:))

* Kadayıfların üstüne şerbet dökülür. 15-20 dakika içinde şerbeti çeker. Üstüne ceviz konularak servis yapılır.

Not: 1-Tel kadayıflarımız ince olmalıdır.

      2- Şerbete limon konulursa şekerleme yapılmaz.

                                                         Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...