16 Şubat 2012 Perşembe

Yaprak Dolması

Malzemeler;
*250 gr taze yaprak (yada salamura yaprak)
*1,5 su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı pilavlık bulgur
*1 tane soğan
*1 tane domates
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet dereotu
*Yarım demet nane
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı tuz (Salamura kullanılırsa; harca tuz konmaz)
*2 Çorba kaşığı sıvıyağ (ben zeytinyağı kullandım)
*1 Yemek kaşığı biber salçası

Yapılışı;
*Salamura yaprak kullandığımdan tuz koymadan haşlanır.
* Pirinç yıkanır.
*Maydanoz, dereotu, nane ve soğan doğranır.
*Karıştırma kabına sırasıyla pirinç, pilavlık bulgur, maydanoz, dereotu, soğan, sıvıyağ, karabiber, kimyon, nane ve biber salçası konularak karıştırılır.
*Yapraklar tek tek sarılır.
*Tencereye dizilir.
*Üzerine 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirilir. (sarmalarımızın parlak olması için)
*Üzerine bir tabak örtülür.
*Tencereye kaynamış su dökülür. Orta ateşte pişirilir.
                                                                                          Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...