27 Şubat 2012 Pazartesi

Mandalinalı Cheesecake

Malzemeler;
*2 Paket Yulaflı Bisküvi
*50 gr tereyağı
Dolgu Kreması için;
*1 Su bardağı toz şeker
*Yarım kilo süzme yoğurt
*1 Su bardağı krema
*4 Yumurta
Sosu için;
*1 Çay bardağı toz şeker
* Yarım kilo Mandalina
*2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası

Yapılışı;
*Bisküvileri rondo da toz haline getiriyoruz.
*Tereyağını eritip bisküvi ile karıştırıyoruz.
*Kalıbımız altına yayıp sertleşmesi için buzdolabına koyuyoruz.
*Kreması için; yoğurt, şeker, krema ve yumurtaları karıştırma kabının içine alıp karıştırıyoruz.  Kremayı bisküvilerin üstüne döküyoruz.
*Önceden ısıtılmış  160 derecelik fırında pişiriyoruz.
*Sosu için 1 mandalina ayırıp diğerlerinin suyunu sıkıyoruz.
*Tencereye koyduğumuz meyve suyunu şeker ve nişasta ile birlikte koyu kıvam alana kadar pişiriyoruz.
*Tatlımız fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra sosu üstüne döküyoruz.
*Ayırdığımız mandalinayı dilimleyip üstüne koyuyoruz.
*Buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
Not: Portakallı Mandalinali Cheesecake tarifi için Tıklayınız.
Tek farkı; mısır nişastası yerine buğday nişastası kullandım. Böylece sosundaki sıvı kalma sorunu da ortadan kalkmış oldu.
                                                                                                     Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...