Malzemeler;
*2 Paket Yulaflı Bisküvi
*50 gr tereyağı
Dolgu Kreması için;
*1 Su bardağı toz şeker
*Yarım kilo süzme yoğurt
*1 Su bardağı krema
*4 Yumurta
Sosu için;
*1 Çay bardağı toz şeker
* Yarım kilo Mandalina
*2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
Yapılışı;
*Bisküvileri rondo da toz haline getiriyoruz.
*Tereyağını eritip bisküvi ile karıştırıyoruz.
*Kalıbımız altına yayıp sertleşmesi için buzdolabına koyuyoruz.
*Kreması için; yoğurt, şeker, krema ve yumurtaları karıştırma kabının içine alıp karıştırıyoruz. Kremayı bisküvilerin üstüne döküyoruz.
*Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişiriyoruz.
*Sosu için 1 mandalina ayırıp diğerlerinin suyunu sıkıyoruz.
*Tencereye koyduğumuz meyve suyunu şeker ve nişasta ile birlikte koyu kıvam alana kadar pişiriyoruz.
*Tatlımız fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra sosu üstüne döküyoruz.
*Ayırdığımız mandalinayı dilimleyip üstüne koyuyoruz.
*Buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
Tek farkı; mısır nişastası yerine buğday nişastası kullandım. Böylece sosundaki sıvı kalma sorunu da ortadan kalkmış oldu.
Afiyet Olsun.

Paylaş
Facebook
Twitter
Linkedin
Delicous
Digg
Yahoo
Google
Live Space
MySpace
Technorati
Stumble
Yorum Gönder