1 Ağustos 2011 Pazartesi

Kütük Pasta

(2010 yılbaşı )
  
Malzemeler
Pandispanya için ;
* 4 Yumurta
* 1 Su Bardağı Şeker
* 1,5 Su Bardağı Un
* 1 Fincan Süt
* 1 Kabartma tozu
* 1 Paket Vanilya
Kreması;
* 1 Paket Çikolatalı Puding
* 3,5 Su Bardağı Süt

* Damla Çikolata

Üzerine;
* 1 Paket Çikolatalı Krem Şanti
Krem Şanti için 1 Bardak Süt
 

Yapılışı:
* İlk önce Pandispanya Malzemelerini çırpıp hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküyoruz.
* Kekimizi hafif pembeleşinceye kadar pişirip. Sıcağıyla rulo yapıp sarıyoruz. Üzerine de nemli bez koyuyoruz.
* Pudingimizi biraz koyu olması için 3,5 bardak sütle pişirip soğutuyoruz.
* Krem şantiyi de 1 bardak sütle çırpıp dolaba kaldırıyoruz.
* Pandispanya ılınınca ruloyu açıp 1 bardak sütle ıslatıp arasına pudingimizi sürüyoruz. Damla çikolata ve kestane püresini de ekleyip tekrar rulo yapıp sarıyoruz.
* Rulonun ucundan biraz kesip resimdeki gibi şekil veriyoruz.
* Üzerini Çikolatalı Krem şanti ile süsleyip ağaç kütüğü görüntüsü veriyoruz. (çatalla :))
* Ortasına da çikolatalı pudingle halkalar çiziyoruz. (yaş halkaları yapıyoruz.)
Not: Güzel bir tarif sürekli yapılabilir.
(Aynı tarifle başka bir zaman yaptığım kütük pasta fotoğrafı  -2011 Yılbaşı)
                                                                                 Afiyet olsun

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...