26 Ağustos 2011 Cuma

Vişneli CheeseCake


Malzemeler;
*2 Paket Hanımeller Bisküvisi (220 gr)
*100 gr Tereyağı
*1 Paket Labne Peyniri (200 gr)
*1,5 Çay Bardağı Tozşeker
*1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
*4 Yumurta
*1/4 Su Bardağı un
*1 Yemek Kaşığı Vanilya
*1 Poşet Jöle

Yapılışı;
*Bisküvileri rondodan geçirip erimiş tereyağı ile harmanlayın.
*Kelepçeli kabınızın dışını folyo ile kaplayın.
*İç kısmına bisküvileri döküp bastırın. (Yanları yüksek yapın içine dökülünce taşmasın.)
*Buzdolabına koyup 30 dakika bekletin.
*Labne peynirlerini derince bir kabın içine koyun.
*Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar mikserin düşük hızında karıştırın. Şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Karıştırmayı sürdürürken yumurtaları teker teker ilave edin. En son vanilya, un ve yoğurdu ilave edin. Hava kabarcığı oluşturmadan çırpıp pürüzsüz olduğuna emin olun.
*Buzdolabından çıkardığınız kelepçeli kabın içine boşaltın. Su dolu büyük bir tepsinin içine oturtun. 150 derecelik fırında pişirmeye bırakın. Üstü kızarmamalı..!
*Ortalama 50 dakika pişirin.
*En az 8 saat buzdolabında bekletin.
(Gerçi ben fırında unutup yaktım biraz ama yine de tadı güzeldiJ)
                                                                                                Afiyet Olsun..
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...