Malzemeler;
*1,5 Su bardağı pirinç
*1 Tahta kaşığı sıvı yağ
*2 Tahta kaşığı arpa şehriye
*3 Bardak sıcak su
*1 Tane Knor Bulyon
Yapılışı;
*1,5 Su Bardağı Pirinç kabarsın diye önceden tuzlu suya konulur. (En az 15 dakika)
*Sıvı yağ ve arpa şehriye tavaya konulur. Pembeleşinceye kadar kavrulur.
*Üstüne suyu süzülen pirinç eklenir ve yağda kavrulur. Tane tane ayrılınca sıcak su eklenir. İçine 1 tane Knor Bulyon atılır.
*Suyunu çekince altı kapatılır. Üstü peçete ile kapatılır ve demlenmeye bırakılır.
Not:
Pilavı mümkün olduğu kadar yayvan tencerede yapılır ve yemekten hemen önce yapılır.
Demlenmeye biraz sulu bırakılır.
Afiyet Olsun.

Paylaş
Facebook
Twitter
Linkedin
Delicous
Digg
Yahoo
Google
Live Space
MySpace
Technorati
Stumble
Yorum Gönder