19 Ağustos 2011 Cuma

Arpa Şehriyeli Pilav


 
Malzemeler;

*1,5 Su bardağı pirinç

*1 Tahta kaşığı sıvı yağ

*2 Tahta kaşığı arpa şehriye

*3 Bardak sıcak su

*1 Tane Knor Bulyon


Yapılışı;

*1,5 Su Bardağı Pirinç kabarsın diye önceden tuzlu suya konulur. (En az 15 dakika)

*Sıvı yağ ve arpa şehriye tavaya konulur. Pembeleşinceye kadar kavrulur.

*Üstüne suyu süzülen pirinç eklenir ve yağda kavrulur. Tane tane ayrılınca sıcak su eklenir. İçine 1 tane Knor Bulyon atılır.

*Suyunu çekince altı kapatılır. Üstü peçete ile kapatılır ve demlenmeye bırakılır.

Not:

Pilavı mümkün olduğu kadar yayvan tencerede yapılır ve yemekten hemen önce yapılır.

Demlenmeye biraz sulu bırakılır.

                                                                                                  Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...