5 Ağustos 2011 Cuma

Elmalı Muzlu Turta


Malzemeler;

*1 Paket Margarin

*Yarım çay kaşığı sıvı yağ

*3 Çorba kaşığı yoğurt

*1 paket kabartma tozu

*2 su bardağı un

*3 elma

*4 Çorba kaşığı tozşeker

*1 muz

*1 su bardağı dövülmüş ceviz

*2 Çorba kaşığı pudra şekeri


Yapılışı;

*Margarin, un, yoğurt, sıvıyağ ve kabartma tozu ile yumuşak bir hamur yoğurun.

*İkiye bölün; küçük bir tart kalıbına hamurun yarısını yayın.

*Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.

*İçine tarçın ve şekeri ekleyip tavada suyunu çekinceye kadar pişirin.

*Muzları rendeleyin.

*Muz, elma ve cevizi karıştırıp kalıba yaydığınız hamurun üstüne dökün.

*Kalan hamuru rulolar halinde üstüne yerleştirin.

*30 dakika orta sıcaklıkta pişirin.

*Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

Not: Elmaları pişirirken içine 1 çorba kaşığı un at. Böylece suyunu çok fazla bırakmaz.                                                               

                                                                                Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...