17 Haziran 2011 Cuma

Coco Star Kurabiye



Malzemeler;

Hamuru İçin:

* 1 kahve fincanı kakao

* 2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)

* 250 gram margarin

* 2 kahve fincanı pudra şekeri

* 1 pkt kabartma tozu

* 1 pkt vanilya

* Aldığı kadar un

 İçi İçin :

* 2 su bardağı hindistancevizi

* 2 çay bardağı pudra şekeri

* 1 yumurtanın akı

Üst Süsleme İçin:

* 1 yemek kaşığı nişasta

* 1 yemek kaşığı kakao

* 1 yemek kaşığı şeker

* 1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)


 Yapılışı:

* Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.

* Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

* Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın.

* Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.

* İç malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fazla basık olmasınlar.(Tombik tombik olacaklar ) Yuvarlak formu korumaya dikkat edin.

* 180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.

* Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın Soğurken arada bir karıştırın..

* Soğuyan kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyin. (ucu sivri sıkma torbasıyla, ince uçlu bir huniyle ya da kalın bir poşete açacağınız küçük bir delikle yapabilirsiniz)

                                                                 Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...