20 Haziran 2011 Pazartesi

Beşemal Soslu Fırın Makarna

Malzemeler;
* 1 paket fırın makarna
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
İçi için:
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz
Beşamel sos için:
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* Tuz
* Karabiber
* 1,5 bardak süt

Yapılışı;
*Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın.
*Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
* Beşemal Sosu;
   *Yağ tavaya konulur ve eritilir. (çok fazla koyulaşmayacak)
   * Un eklenip karıştırılır. (Karışım parçalı hale gelinceye kadar)
   * Süt az az ve yavaş eklenir. Krema kıvamını alınca karabiber ve tuz eklenir.
* Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın.
* Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 1 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve borcama alın.
* Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
* Sıcak sıcak servis edin.
                                                                Afiyet Olsun.
 (Kaynak:Lezzet.com)

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...