6 Haziran 2011 Pazartesi

Ayva Tatlısı


Malzemeler;

* 5 tane ayva

* 5 çorba kaşığı şeker

* 5 tane kırmızı elma

* 1 su bardağı ceviz

* 1 çorba kaşığı tarçın

* 1 tatlı kaşığı karanfil

* 1 su bardağı şeker


Yapılışı;

* Ayvalar yıkanır. Kabukları soyulur. Ortadan ikiye bölünür. Çıkartılan çekirdekler bir kaba alınır.

* Ayvalar tencereye dizilir. Üzerlerine karanfiller batırılır. Çekirdekler de tencereye konur. Üzerine 1 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su eklenerek ocakta pişirilir.

* Rendelenmiş elmalar, 5 çorba kaşığı şekerle tavada suyunu çekinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra tarçın ve ceviz eklenip  karıştırılır.

* İyice yumuşayan ayvaların içine hazırlanan elmalı harç konur.

* 30 dakika bekledikten sonra soğuk servis yapılır.

                                                          Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...