24 Haziran 2011 Cuma

Beşemal Sos

(Beyaz un yerine tam buğday unu kullandığımdan sosun rengi beyaz olmadı.)
Malzemeler; (1 yemeklik)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* Tuz
* Karabiber
* 1,5 bardak süt
Yapılışı;
* Yağ tavaya konulur ve eritilir. (çok fazla koyulaşmayacak)
* Un eklenip karıştırılır. (Karışım parçalı hale gelinceye kadar)
* Süt az az ve yavaş eklenir. Krema kıvamını alınca karabiber ve tuz eklenir.
Not: Aroma vermek istiyorsanız;
        1- Beşamel sosu hazırlayacağınız süte 2 diş karanfil saplanmış yarım soğan ekleyerek sütü kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
        2- Süt ısınınca soğanı sütün içinden alarak beşamel sos yapımında kullanın.
                                                         Afiyet Olsun.


Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...