13 Ocak 2012 Cuma

Salepli Tarçınlı Kek

Yapılışı;
*3 Yumurta
*1 Su bardağı Süt
*1 Su bardağı sıvıyağ
*1,5 Su bardağı toz şeker
*1 Paket kabartma tozu
*1 Çay bardağı damla çikolata
*1 Çorba kaşığı tarçın
*1 Su bardağı fındık
*8 Çorba Kaşığı tepeleme un
Üzeri İçin;
*1,5 Su bardağı süt
*1 Çorba kaşığı salep
*2 Çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı;
*Karıştırma kabında yumurta ve şeker mikser ile çırpılır.
*Sırasıyla sıvıyağ, süt, vanilya, kabartma tozu, un, fındık ve damla çikolata konulur.
*Yağlanmış kek kalıbına karışım dökülür.
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kekimiz pişirilir.
*Kekimiz fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır.
*Üzeri için tavada süt, şeker ve salep karıştırılıp pişirilir.
*Ilıyan kekimizin üzerine dökülüp servis edilir.    
                                                                                         Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...