9 Ocak 2012 Pazartesi

Bisküvili Balkabağı Tatlısı

Malzemeler;
*1 litre süt
*1 Su bardağı toz şeker
*3 Çorba Kaşığı un
*1 Çorba Kaşığı nişasta
*1 Paket Labne Peyniri
*1 Yumurta Sarısı
*2 Paket Petibör Bisküvi
Arası İçin:
*700 gr Balkabağı
*1 Çay Bardağı toz şeker
*1 Çay Bardağı Ceviz
Üzeri İçin;
*Tarçın
*Ceviz

Yapılışı;
*Kreması için; süt ve şekeri tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz.
*Çırpma teli ile karıştırıyoruz. Şeker eridikten sonra un, nişasta ve yumurta sarısı koyu bir kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
*Pişirdikten sonra labneyi döküp karıştırıyoruz.
*Arası için balkabağını tencereye koyup üzerine şekeri döküyoruz. Kendi suyu ile yumuşayana kadar pişiriyoruz.
*Soğuyana kadar bekliyoruz.
*Borcama bisküvileri diziyoruz ve kremanın yarısını döküyoruz. Bisküvileri kremanın üzerine diziyoruz. Üstüne balkabağını koyup dağıtıyoruz. Üzerine tekrar bisküvileri diziyoruz. En son da kremanın geri kalan kısmını döküp yayıyoruz.
*Tarçın serpiyoruz. Üzerini de kıyılmış cevizle süslüyoruz.
Not: Hafif ve güzel bir tatlı..
                                                                                       Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...