Malzemeler;
* 1 çay fincanı mısır
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı;
*Tencereye 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyalım, biraz da tuz ekleyelim. 1 çay fincanı kadar mısırı da ekleyip karıştıralım.
*Tencerenin kapağını kapatalım. Mısırlar yavaş yavaş patlamaya başlayacaktır. (Kapağı kaldırmayın yoksa her taraf mısır olur.)
Ara sıra tencereyi sallayarak mısırların tümünün patlamasını sağlayalım.
Not: Patlama sesleri kesildikten sonra tencereyi daha fazla ateşte tutmayın.
Afiyet Olsun.
Not: Birincisi cin mısırının taze olmalı, ikincisi mısırı patlatacağımız tencerenin taban kalınlığının ince olması gerekiyor. Kalın tabanlı tencereler geç ısınıp geç soğuduğu için kolaylıkla mısırı yakabiliyorsunuz.

Paylaş
Facebook
Twitter
Linkedin
Delicous
Digg
Yahoo
Google
Live Space
MySpace
Technorati
Stumble
Yorum Gönder