Malzemeler;
* 1 çay fincanı mısır
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı;
*Tencereye 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyalım, biraz da tuz ekleyelim. 1 çay fincanı kadar mısırı da ekleyip karıştıralım.
*Tencerenin kapağını kapatalım. Mısırlar yavaş yavaş patlamaya başlayacaktır. (Kapağı kaldırmayın yoksa her taraf mısır olur.)
Ara sıra tencereyi sallayarak mısırların tümünün patlamasını sağlayalım.
Not: Patlama sesleri kesildikten sonra tencereyi daha fazla ateşte tutmayın.
Afiyet Olsun.
Not: Birincisi cin mısırının taze olmalı, ikincisi mısırı patlatacağımız tencerenin taban kalınlığının ince olması gerekiyor. Kalın tabanlı tencereler geç ısınıp geç soğuduğu için kolaylıkla mısırı yakabiliyorsunuz.
Yorum Gönder