8 Temmuz 2011 Cuma

Kayısı Kıvamında Yumurta


Malzemeler; (1 kişilik)

* 1 yumurta

* Su

* Yarım tatlı kaşığı tuz


Yapılışı;

* Dar bir cezveye yumurtayı örtecek kadar su konulur. ( İsteyen dolaptan çıkarılan yumurtaları hijyen açısından yıkayabilir.)

* Kaşık yardımıyla yumurta suyun içine bırakılır ve bir miktar tuz eklenir. (Tuz konulmasının nedeni; Çatlamasını önlemek ve kolay soyulmasını sağlamak.)

* Orta ateşte 5-6 dakika pişirilir.

* Pişen yumurta soğuk suyun içine bırakılır. (10 saniye kadar)

* Soğuyunca kabuğu soyulur (kaşık yardımıyla vurmak işlemi kolaylaştırır) ve servis edilir.

Not: Kayısı kıvamı; beyazının ve dıştaki sarısının pişmiş, içinin hafif sulu olmasıdır.

                                                                                Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...