4 Temmuz 2011 Pazartesi

Katı Yumurta

Malzemeler; (1 kişilik)
* 1 yumurta
* Su
* Yarım tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
* Dar bir cezveye yumurtayı örtecek kadar su konulur. ( İsteyen dolaptan çıkarılan yumurtaları hijyen açısından yıkayabilir.)
* Kaşık yardımıyla yumurta suyun içine bırakılır ve bir miktar tuz eklenir. (Tuz konulmasının nedeni; Çatlamasını önlemek ve kolay soyulmasını sağlamak.)
* Orta ateşte 8-9 dakika pişirilir.
* Pişen yumurta soğuk suyun içine bırakılır. (10 saniye kadar)
* Soğuyunca kabuğu soyulur (kaşık yardımıyla vurmak işlemi kolaylaştırır) ve servis edilir.
Not: Yumurtanın kıvamında olabilmesi için; etrafında yeşil tabaka olmamalıdır.  
                                                         Afiyet Olsun                     
Taze yumurta ile bayat yumurta arasındaki farklar;
*Taze yumurtanın yüzeyi mat ve pürüzlüdür.
*Taze yumurta bayat yumurtaya göre daha ağırdır.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...