11 Mayıs 2012 Cuma

Süslü Pasta

Dikkat ! Üzerini şeker hamuruyla kaplayacaksanız. 1 gün önceden şeker hamurunu hazırlamayı unutmayın.
Malzemeler;
* 4 Yumurta
* 1 Su Bardağı Toz Şeker
* 1 Çay Bardağı su
* 2 Su Bardağı un
* 1 Paket vanilya
* 1 Paket kabartma tozu
Islatmak için;
* 2 su bardağı sıcak su
* 2 tatlı kaşığı granül kahve
* 1 şişe Dr. Oetker limon aroması
Kreması için;
* 2,5 Su bardağı süt
* 1 Su Bardağı toz şeker
* 2,5 Çorba kaşığı un
* 1 Çorba kaşığı nişasta
* 1 Paket vanilya
Şeker hamuru;
* 900-1100 gr arası pudra şekeri
* 7 yemek kaşığı su
* 1 yemek kaşığı toz jelatin
* 8 yemek kaşığı glikoz
* 1 çay kaşığı tylose-c (isteğe bağlı)

Hazırlanışı;
* Yumurtaları karıştırma kabına kırın. Şekeri ilave edip köpürene kadar çırpın.
* Suyu, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip hepsini karıştırın.
* Yuvarlak tepsinin zeminine yağlı kağıt yerleştirin.  Kek karışımını dökün ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.
* Tencereye sütü, toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı alıp karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca altını kapatın. Soğuturken çırpma teliyle karıştırın.
* Keki 2 parçaya ayırın.
* 1 su bardağı kahvenin içine yarım şişe limon aroması atılır. Servis tabağına konulan kekin yarısı ıslatılır.
* Arasına krema konulur.
* Üzerine kekin diğer kısmı yerleştirilir ve aynı şekilde ıslatılır.
Şimdi sıra geldi şeker hamurunu yapmaya..
Şeker Hamurunun Yapılışı;
* Suyu ısıya dayanıklı bir kabın içine koyup toz jelatini ilave ediyoruz.
* Jelatinin şişmesi için 2-3 dakika beklenir. Ardından pelte kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
* Benmari yöntemi uygulanır. Ocaktaki bir tencereye su konulup kaynatılır. Kaynayınca, (Büyük cezve gibi ısıya dayanıklı kap) jelatinin bulunduğu kap suyun buharı ile ısınır ve jelatin erimeye başlar.
* Jelatin tamamen eriyince glikoz ilave edilir. Tamamen sıvı bir hal alana kadar karıştırılır.
* Karıştırma kabına dökülen pudra şekerinin ortasına bir havuz açılır. Glikoz ve jelatinden oluşan karışım dökülür (sıcakken).
* Bir kaşıkla karıştırılır. Hamurun sıcaklığı geçince ellerimizle yoğururuz.
* Hamur ele yapışmayacak hale gelince tylose-c içine ilave edilir. Biraz daha yoğurulur.
* Hiçbir şekilde hava almaması gerekiyor. Streç kağıda sarılıp 1 gün bekletilir.
Not: 1-Şeker hamurunun elastik olması gerektiğinden, hamur yapımında kullanılan pudra şekerinde nişasta olmamalı (marketlerde satılanlarda az da olsa bulunmaktadır.)
        2- Şeker hamurunun pürüzsüz olması için kullanacağınız pudra şekerini elekten geçirmeniz gerekir.
* Kahverengi şeker hamurunu merdana yardımıyla açıp kekimi kapladım.
* Sonrasında yaptığım objeleri suyla pastamın üzerine yapıştırdım.
                                                                                   Afiyet Olsun.


Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...