4 Mayıs 2012 Cuma

Portakal Reçeli


Malzemeler;
*4 Tane portakal
Şurup İçin;
* 750 gr şeker
* 1,5 Su bardağı su
* 1 adet limon

Yapılışı;
* Portakalların kabukları soyulur.
* Portakallar dilimlenir ve küp küp kesilir.
* Şurubu için sırasıyla su ve şeker konulur. Ocakta kaynatılır.
* Kaynayan şerbetin içine portakallar ilave edilir. (Dibini tutmaması için kısık ateşte olması önemlidir.) Ortalama 40-45 dakika pişirilir.
* Üzerinden köpükler alınır.
* Ocaktan inmesine yakın,  sıkılmış limon suyu ilave edilir.
* Oda sıcaklığında bekletilir. Soğuduktan sonra kavanozlara konulur.
Not: 1-Portakalların kabuğunu soyarken mümkün olduğunca beyazının üstüne kalmasına özen gösterelim.
      2-Gün ışığına maruz kalmazsa 6 ay dışarda ya da buzdolabında korunabilir.

Not: Ben hiç beğenmedim.. Portakal reçeli bana göre değil !!!!

                                                                                       Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...