9 Mart 2012 Cuma

Portakallı Haşhaşlı Kek


 
Malzemeler;

* 4 yumurta

* 1,5 su bardağı süt

* 1 su bardağı sıvıyağ

* 2 su bardağı toz şeker

* 1 portakal kabuğu rendesi

* 2 yemek kaşığı haşhaş

* 1 tane kabartma tozu

* 1 tane vanilya

* 20 yemek kaşığı un (dolu dolu)


Yapılışı;

* Yumurtalar şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpılır.

* Süt, sıvıyağ eklenerek çırpmaya devam edilir. Ardından kabartma tozu ve vanilya ile birlikte un eklenir. İyice çırpıldıktan sonra portakal kabuğu rendesi ve haşhaş eklenir.

* Yağlanan kalıba dökülerek fırında pişirilir.

                                                            Afiyet Olsun.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...