Malzemeler;
* 4 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
Kreması;
* 2,5 su bardağı süt
* 3 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 1 paket vanilya
Şeker hamuru;
* 900-1100 gr arası pudra şekeri
* 7 yemek kaşığı su
* 1 yemek kaşığı toz jelatin
* 8 yemek kaşığı glikoz
* 1 çay kaşığı tylose-c (isteğe bağlı)
Şeker Hamurunun Yapılışı;
* Suyu ısıya dayanıklı bir kabın içine koyup toz jelatini ilave ediyoruz.
* Jelatinin şişmesi için 2-3 dakika beklenir. Ardından pelte kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
* Benmari yöntemi uygulanır. Ocaktaki bir tencereye su konulup kaynatılır. Kaynayınca, (Büyük cezve gibi ısıya dayanıklı kap) jelatinin bulunduğu kap suyun buharı ile ısınır ve jelatin erimeye başlar.
* Jelatin tamamen eriyince glikoz ilave edilir. Tamamen sıvı bir hal alana kadar karıştırılır.
* Karıştırma kabına dökülen pudra şekerinin ortasına bir havuz açılır. Glikoz ve jelatinden oluşan karışım dökülür (sıcakken).
* Bir kaşıkla karıştırılır. Hamurun sıcaklığı geçince ellerimizle yoğururuz.
* Hamur ele yapışmayacak hale gelince tylose-c içine ilave edilir. Biraz daha yoğurulur.
* Hiçbir şekilde hava almaması gerekiyor. Streç kağıda sarılıp 1 gün bekletilir.
Not: 1-Şeker hamurunun elastik olması gerektiğinden, hamur yapımında kullanılan pudra şekerinde nişasta olmamalı (marketlerde satılanlarda az da olsa bulunmaktadır.)
2- Şeker hamurunun pürüzsüz olması için kullanacağınız pudra şekerini elekten geçirmeniz gerekir.
Krema ve Pandispanyanın Yapılışı;
* Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve çırpın.
* Daha sonra üzerine 2 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1paket kabartma tozu ve yarım çay bardağı su ilave edip karıştırın.
* Pastanın kekini kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
* Pasta kekini fırından çıkınca soğumaya bırakın.
* 2’ye ayırın . Servis tabağına pastanın tabanını alıp 1 su bardağı sıcak su ile 1 kaşık granül kahveyi karıştırıp keki ıslatın.
* Kreması için; tencereye 2,5 su bardağı sütü alın. Sütün üzerine 3 çorba kaşığı un, 1 su bardağı toz şeker ve 1 paket vanilya ilave edip kremayı pişirin.
* Soğuyan kremayı kekin arasına koyun.
* Üzerini şeker hamuru ile kaplayın. Renkli şeker hamurları ile süsleyin.
(Ben kurabiye kalıplarıyla keserek süsledim.)
Afiyet Olsun.

Paylaş
Facebook
Twitter
Linkedin
Delicous
Digg
Yahoo
Google
Live Space
MySpace
Technorati
Stumble
Yorum Gönder