Malzemeler;
* 250 gr tel kadayıf
* Ceviz (istenildiği kadar)
* Tereyağı
Şerbet;
* 1 litre su
* 1 litre tozşeker
* Yarım limon
Yapılışı;
* İlk önce şerbet hazırlanır(hamur olmaması için). Şerbetini hazırlarken tavaya su ve şeker konulur. Limonun suyu dökülür. (sıkılmış limonda hoş bir aroma vermesi açısından pişerken içinde bırakılabilir.)
* 20 dakika pişirilir. Şerbetin olduğunu anlamak için 20 cm yukarı kaldırılan kepçeden şerbet damla damla akmıyorsa olmuştur.)
* Kadayıflar öncelikle didik didik edilerek açılır.
* Servis yaparken ve tepsiye dizerken kolay olması açısından bıçakla ara ara kesin.
* Cevizleri toz veya parça halinde koyabilirsiniz. Ama ben merdane yardımıyla ezdim.
* Tereyağı tepsiye sürülür. Biraz iri tereyağı parçaları halinde kalabilirler.
* Tel kadayıfların yarısı yerleştirilir.
* Cevizler eşit bir şekilde yayılırlar.
* Üzeri tel kadayıf ile kapatılır.
* Önceden 200 derecede ayarlanmış fırında pişirilir. Üstü kızardıktan sonra başka bir tepsi ile alt üst yapılır. (diğer tepsiye de tereyağı sürülüyor tabi ki de:))
* Kadayıfların üstüne şerbet dökülür. 15-20 dakika içinde şerbeti çeker. Üstüne ceviz konularak servis yapılır.
Not: 1-Tel kadayıflarımız ince olmalıdır.
2- Şerbete limon konulursa şekerleme yapılmaz.
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder