Malzemeler ;(4 kişilik)
* 1 bardak domates suyu (şişe domatesi)
* 3 bardak soğuk su
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 çay kaşığı tuz (ben ilave olarak tuz koymadım. Tuzu sevenler tadına bakarak isterlerse atabilirler.)
Üzeri için;
*rendelenmiş kaşar
Yapılışı;
* Tencereye sıvıyağı ve tereyağı koyup, unu ekleyin ve kısık ateşte 2-3 dakika kavurun.
* Üzerine soğuk suyu ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
* Domates suyunu ekleyip karıştırarak kaynatın. 1-2 dakika kanadıktan sonra ocaktan alıp, üzerine rendelenmiş kaşar ilave edin ve servis yapın.
Not: Servis yaparken üzerine küçük küçük doğranmış ve fırında kızartılmış ekmekler koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder