Malzemeler;
* 6 tane patates
* 2 tane yumurta
* 250 gr somon
* 4 tane taze soğan
* 1 demet dereotu
* 3/4 su bardağı galeta unu
* 3/4 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
Yapılışı;
* 6 tane patates haşlanır. Kabukları soyulur
* Bir kaseye konuşan patatesler ezilir. Sıraya somon, küp şeklinde doğranmış soğanlar, kıyılmış dereotu, zeytinyağı, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
* Bezeler koparılıp köfte şekli verilir.
* Bir kasede yumurtalar çırpılır.
* Köfteler ilk önce una bulanır arkasından yumurtaya en son da galetaya bulanıp az yağ dökülmüş teflon tavada kızartılır.
* Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder