Malzemeler;
* 4 Su bardağı tam buğday unu
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 yumurta
* 1 Çorba kaşığı yumuşak margarin
* 1 paket kabartma tozu
* Yarım limon
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Sıvıyağ
Yapılışı;
* Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine yoğurdu ve yumuşak margarini alın.
* Limon suyunu kabartma tozunun üstüne sıkın. Karıştırma kabına alıp çırpma teliyle karıştırın.
* Tuzunu atıp karıştırın. Unu azar azar ilave edin. İyice yoğurun.
* Üzerini streç folyo ile kapatıp dinlenmeye bırakın.
* Dinlendikten sonra tezgaha alıp iyice açın.
* Yuvarlak kalıplarla ya da bardak ağzıyla yuvarlak parçalar kesin.
* Sıvıyağda kızartın.
* Tabağa alıp servis edin.
Not: Doğranmış domates, salatalık ve peynirle servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder