Malzemeler;
* ¼ kırmızı lahana
* 2 tane domates
* 2 tane kırmızı turp
* 1 tane havuç
* 10 yaprak kıvırcık marul
* 2-3 tane taze soğan
* 3-4 dal dereotu
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* ½ limon suyu
* 1 çorba kaşığı elma sirkesi
* 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı;
* Malzemelerin hepsi yıkanır.
* İnce kıyılmış lahana tuz ile ovulur. Sirke eklenir.
* Sırasıyla rendelenmiş turp ve havuç, üzerine doğranmış marul ve taze soğan eklenir. Ardından doğranmış domatesler ve kıyılmış dereotu eklenir.
Not: Yerken zeytinyağı ve limon suyu eklenip karıştırılır. Ondan önce karıştırılmaz.
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder