Malzemeler; (1 litre için)
* 200 gr lohusa şekeri
* 1 bardak toz şeker
* 5 adet çubuk tarçın
* 4 tane karanfil
Süslemek için;
Ceviz (toz halinde)
Yapılışı;
*Lohusa şekerleri bir tencerenin içine yerleştirilir. Ardından şeker, tarçın ve karanfil sırasıyla konur. Üstüne 1 litre su eklenir. (Eğer çabuk olmasını istiyorsanız sıcak su da koyabilirsiniz.)
*Ocakta bir kaşıkla karıştırarak pişirilir. Yaklaşık 10 -15 dakika sürer.
*Piştikten sonra 20 dakika dışarda bekletilir. ( Yazsa buzdolabında 20 dakika daha bekletildikten sonra servis edilir.)
*Süzüldükten sonra arzu edilen bir bardakta süslenerek servis edilir.
Not: Genellikle bayramlarda, doğumlardan hemen sonra servis edilir.
Hazır satılanlar genellikle lohusa şekeri yerine kırmızı gıda boyası ile yapılır.
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder