Malzemeler;
*2 Su bardağı pirinç
*1 Çay kaşığı tuz
*1 Tahta kaşık Ayçiçek yağı (isteğe göre zeytinyağı)
*2 Kahve fincanı arpa şehriye
*Et suyu ya da knorr bulyon
Yapılışı;
*İçine tuz konulan pirinç sıcak suda 15 dakika kabartılır.
*Arpa şehriyeler tavada pembeleşinceye kadar kızartılır.
*Suyu süzülen pirinçler arpa şehriyenin üzerine dökülür. Tane tane oluncaya kadar kavrulur.
*4 bardak et suyu konulur. Pişirmeye bırakılır. ( 3 bardak et suyu ile 1 bardak su da konulabilir.)
*Suyunu çekmesine yakın 2 çay kaşığı tuz eklenir.
*Önceden haşlanmış nohutlar eklenir ve servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder