Malzemeler;
*1 su bardağı mercimek
*2 su bardağı ince bulgur
*1 yemek kaşığı kırmızı biber
*½ yemek kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı salça
*1 demet maydanoz
*5-6 tane taze soğan
*1 soğan
*1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
*Mercimek 4 su bardağı suda haşlanır. Haşlandıktan sonra 20 dakika mercimeklerin kabarması için beklenir.
*Üstüne 2 su bardağı su ve ince bulgur ilave edilir.
*Başka bir kapta küp şeklinde doğranmış soğanlar, sıvı yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Üstüne salça eklenir.
*soğanla mercimek birleştirilip içine kırmızı biber, karabiber, maydanoz ve taze soğan eklenip karıştırılır.
*Şekil verilip servis edilir.
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder