Malzemeler:
*3 Paket Pötibör yada Burçak Bisküvi
*125 Gr. Margarin (Yarım Paket)
*1Su Bardağı Süt
*4 Yemek Kaşığı Kakao
*150 gr. bitter çikolata-2 paket kadar
*İsteğe göre ceviz yada fındık
Yapılışı:
*Teflon bir tencere yada sosluk içinde margarini eritin, sütü ve kakaoyu ekleyerek karıştırarak kaynatın.
*Kaynayan süte ince ince kırdığınız yada kıydığınız çikolataları ekleyin ve ocaktan alın.
*Çikolatalar yumuşayınca biraz daha karıştırarak ılınmaya bırakın. Ara sıra karıştırarak çikolatanın hafiften yoğunlaşmasını sağlayın.
*Geniş bir karıştırma kabına bisküvileri kırın ve çikolatalı sosu bisküvilerin üzerine dökün. Tüm sosu bisküvi ile karıştırın. (yoksa alt tarafa çikolata sosu etki etmez!)
*Varsa kalıbınıza yoksa mutfak tezgahınıza streç filmi serin ve bisküvili karışımınızı setreçin üzerine dökün.
*Sonrasında pastanın üzerinde folyo ile kaplayarak derin dondurunuza yerleştirin.
*1-2 saat dinlendirdikten sonra çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder