Malzemeler;
*1 kg patates
*3-4 yemek kaşığı tereyağı
*3-4 adet sosis
*200 gr sucuk
*200 gr mısır
*200 gr bezelye
*1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
*Tuz ve karabiber
*Ketçap ve mayonez (servis için)
Hazırlanışı;
*Patatesleri soyup halka halka doğrayıp tuzlu suda haşlayın.
*Yağı ilave edip merdane ile ezin.
*Kenarları yüksek hafif yağlanmış bir kaba koyun.
*Üzerine doğranmış sucuk, sosis, mısır ve bezelyeyi koyun.
*Rendelenmiş kaşarı ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırın.
*Fırında üstü kaşarlar eriyinceye kadar pişir.
*Sıcak olarak ketçap ve mayonez ile servis yap.
Afiyet Olsun.
Not: *Patatesleri pişirirken ketılda kaynat.
*Patatesleri haşlarken hafif yağ damlat.
*Patatese bıçak batıyorsa pişmiştir.
Yorum Gönder