(2010 yılbaşı )
Malzemeler
Pandispanya için ;
* 4 Yumurta
* 1 Su Bardağı Şeker
* 1,5 Su Bardağı Un
* 1 Fincan Süt
* 1 Kabartma tozu
* 1 Paket Vanilya
* 1 Paket Çikolatalı Puding
* 3,5 Su Bardağı Süt
* Damla Çikolata
Üzerine;
* Damla Çikolata
* 1 Paket Çikolatalı Krem Şanti
* Krem Şanti için 1 Bardak Süt
Yapılışı:
* İlk önce Pandispanya Malzemelerini çırpıp hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküyoruz.
* Kekimizi hafif pembeleşinceye kadar pişirip. Sıcağıyla rulo yapıp sarıyoruz. Üzerine de nemli bez koyuyoruz.
* Pudingimizi biraz koyu olması için 3,5 bardak sütle pişirip soğutuyoruz.
* Krem şantiyi de 1 bardak sütle çırpıp dolaba kaldırıyoruz.
* Pandispanya ılınınca ruloyu açıp 1 bardak sütle ıslatıp arasına pudingimizi sürüyoruz. Damla çikolata ve kestane püresini de ekleyip tekrar rulo yapıp sarıyoruz.
* Rulonun ucundan biraz kesip resimdeki gibi şekil veriyoruz.
* Üzerini Çikolatalı Krem şanti ile süsleyip ağaç kütüğü görüntüsü veriyoruz. (çatalla :))
* Ortasına da çikolatalı pudingle halkalar çiziyoruz. (yaş halkaları yapıyoruz.)
Not: Güzel bir tarif sürekli yapılabilir.
(Aynı tarifle başka bir zaman yaptığım kütük pasta fotoğrafı -2011 Yılbaşı)
Afiyet olsun
Yorum Gönder