Malzemeler;
*1,5 Su bardağı pirinç
*1 Tahta kaşığı sıvı yağ
*2 Tahta kaşığı arpa şehriye
*3 Bardak sıcak su
*1 Tane Knor Bulyon
Yapılışı;
*1,5 Su Bardağı Pirinç kabarsın diye önceden tuzlu suya konulur. (En az 15 dakika)
*Sıvı yağ ve arpa şehriye tavaya konulur. Pembeleşinceye kadar kavrulur.
*Üstüne suyu süzülen pirinç eklenir ve yağda kavrulur. Tane tane ayrılınca sıcak su eklenir. İçine 1 tane Knor Bulyon atılır.
*Suyunu çekince altı kapatılır. Üstü peçete ile kapatılır ve demlenmeye bırakılır.
Not:
Pilavı mümkün olduğu kadar yayvan tencerede yapılır ve yemekten hemen önce yapılır.
Demlenmeye biraz sulu bırakılır.
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder